Kun Kiinteistön, Tontin sekä Rakennuksen / Muun yksikön mallit ovat luotu organisaatiolle, voit luoda kiinteistöt, tontit sekä rakennukset kiinteistörekisteriin. Kiinteistörekisteri löytyy organisaatiotason valikosta Kiinteistötiedot – Kiinteistörekisteri.
Kiinteistörekisteriin saa luotua uuden kiinteistön Lisää hallinnollinen kiinteistö -painikkeesta.
Avautuvassa ikkunassa valitaan, mitä hallinnollisen kiinteistön mallipohjaa halutaan käyttää. Tavanomaisesti organisaatiolla on yksi malli, mutta malleja voi joissain tapauksessa olla useampia. Mallin valinnan jälkeen Lisää -painikkeella päästään syöttämään kiinteistön tiedot (Huom! Käytössä olevat kentät riippuvat organisaation kiinteistökorttipohjasta). Muista asettaa kohteelle ID-kenttään jokin tieto (yleensä kohteen tunnus), mikäli käytössä. ID-kenttää tarvitaan esim. kohteiden massaluontiin kiinteistötietojen perusteella ja/tai jos kohteen asetuksissa on kohteen tunnuksen päivittäminen suoraan ID-tiedon mukaan. Korttimallissa pakollisiksi määritetyt tiedot tulee syöttää, jotta kiinteistön voi tallentaa (pakolliset kentät on merkitty *-merkillä). Mikäli kentässä näkyy Ei tietoa -teksti, niin tiedot kerätään tai lasketaan yhteen (esim. bruttoala) esimerkiksi kiinteistöön lisättäviltä rakennuksilta, eikä niitä voi manuaalisesti syöttää tai muuttaa kiinteistökortin kautta.
Tietojen täydentämisen jälkeen kiinteistön tiedot saadaan tallentumaan järjestelmään Tallenna -painikkeella. Mikäli tämän jälkeen huomaa virheen syötetyissä tiedoissa, voi tietoja muokata Muokkaa -painikkeella. Sulje -painikkeella saadaan kiinteistökortti suljettua ja päästään lisäämään kiinteistölle tontti.
Luotu kiinteistö näkyy kiinteistörekisterissä uutena rivinä.
Valitsemalla (rasti valintaruutuun) kiinteistön Lisää perusyksikkö -painike aktivoituu ja päästään lisäämään Tontti. Avautuvassa valintalistassa valitaan tontille malli (mikäli organisaatiolla vain yksi malli, niin se on valmiiksi valittuna). Lisää -painikkeella päästään syöttämään tontin tiedot (Huom! Käytössä olevat kentät riippuvat organisaation tonttikorttipohjasta). Tontin tiedot tallennetaan Tallenna -painikkeella. Tämän jälkeen suljetaan tonttikortti ja päästään lisäämään kiinteistön rakennukset ja/tai muut yksiköt.
Rakennuksia ja muita yksiköitä (mikäli organisaatiolla käytössä) päästään lisäämään valitsemalla kiinteistön alla oleva tontti, jolloin Lisää perusyksikkö -painike aktivoituu. Painikkeesta avautuu perusyksikön tyypin (rakennus tai muu yksikkö) ja mallin valinta. Valitaan tyypiksi esim. rakennus ja haluttu korttimalli. Lisää -painikkeesta päästään syöttämään rakennuskortille rakennuksen tiedot (Huom! Käytössä olevat kentät riippuvat organisaation rakennuksen tai muun yksikön korttipohjasta). Rakennuskorttimallissa pakollisiksi määritetyt tiedot tulee syöttää, jotta rakennuksen voi tallentaa (pakolliset kentät on merkitty *-merkillä). Tallennuksen jälkeen rakennus muodostuu kiinteistölle ja on näkyvissä kiinteistörekisterissä.
Rakennuskorttimallissa pakollisiksi määritetyt tiedot tulee syöttää, jotta rakennuksen voi tallentaa (pakolliset kentät on merkitty *-merkillä). Tallennuksen jälkeen rakennus muodostuu kiinteistölle ja on näkyvissä kiinteistörekisterissä.
Saman kiinteistön alle voi luoda useita tontteja, rakennuksia ja muita yksiköitä.
Kiinteistörekisteriin perustettu kiinteistö ei vielä automaattisesti muodosta kohdetta, vaan se pitää vielä luoda. Tämä tapahtuu avaamalla kiinteistökortti klikkaamalla kiinteistön nimeä (linkki) ja kortilla olevasta Lisätoiminnot -osiosta valitaan Luo kohde.
Vahvistuksen jälkeen järjestelmä luo kohteen ja avaa kohteen hallinta -näkymän uuteen välilehteen. Kohteen hallinnassa pääsee määrittämään kohteen perusasetukset, kytkemään moduulivalinnat perusyksiköille (hallinnollinen kiinteistö, tontit ja rakennukset), luomaan kohteen dokumentinhallinnan sekä lisäämään kohteelle käyttöoikeudet (Käyttäjät -välilehti). Huom! Muista lisätä myös itselle oikeudet kohteeseen, jotta se tulee näkyviin omaan kohdelistaukseen.
Tarkemmat ohjeet kohteen asetuksiin ja käyttöoikeuksien antamiseen löytyy erillisestä kohteen hallinta -osiosta.
Kommentit
0 kommenttia
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.